Voor welke merken kan je de prijs voor je autoverzekering vergelijken?
Ben je al jarenlang trouw aan een bepaald automerk? Even checken of je voor je favoriete merk je autoverzekering kunt vergelijken? De kans is groot van wel. Onze database bevat alle personenwagens van alle automerken die de voorbije 12 jaar in België werden gecommercialiseerd.
Welke automerken kan ik vergelijken?
We geven je een handig een overzicht met de automerken waarvoor je nu al de prijzen voor je autoverzekering kan berekenen. Dat kan of je nu een traditionele wagen hebt op benzine of diesel, maar ook voor hybride wagens of elektrische auto’s.
Via Verzekeringen.be kan je voor de volgende automerken je verzekering vergelijken:
Heeft mijn automerk impact op de prijs van mijn autoverzekering?
Nee, op zich heeft het merk van je auto geen impact op de prijs van je autoverzekering. Wel gaan sommige merken gepaard met een hoger prijskaartje, of een hoger vermogen. Dat zie je dan weer wel in de prijs van je autoverzekering. Maar je gaat voor het automerk zelf niet bijbetalen.
Goedkoopste automerken in België
Een auto aankopen kan heel wat kosten, zeker als je geen tweedehands wagen koopt. Voor de volgende tien automerken kan je nog een auto kopen onder de € 20.000.
- Dacia Sandero
- Fiat Panda
- Fiat 500
- Hyundai i10
- Kia Picanto
- Dacia Spring
- Mazda2
- Toyota Aygo X
- Dacia Jogger
- Dacia Duster
Wat dekt mijn autoverzekering?
Er bestaan 3 grote, algemene formules voor je autoverzekering. Je bent verplicht één van deze formules af te sluiten. Niet van ons, wel van de wet. Specifieke dekkingen durven wel eens verschillen. Je kunt die verschillen zelf bekijken in de simulatie. In het algemeen bieden verzekeraars de volgende formules aan.
- Burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Een BA verzekering dekt enkel (lichamelijke en materiële) schade aan anderen. De goedkoopste optie, maar ook degene die het minste dekt.
- Mini omnium of kleine omnium. Een mini omnium dekt al heel wat meer dan een BA verzekering. Je auto is verzekerd tegen schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
- Full omnium of grote omnium. De full omnium geeft je dezelfde dekkingen als een mini omnium, maar dekt daarbovenop ook de eigen schade.
Zoals al eerder vermeld, is dit gewoon een kort overzicht van de standaarddekkingen per soort autoverzekering. Er zijn kleine verschillen in hoe ver de dekking juist gaat, wat voor bedragen er gedekt zijn en of er nog aanvullende verzekeringen worden toegevoegd. Geen zorgen, je moet geen urenlange zoektocht op de website beginnen. Via de simulatie die je boven aan de pagina kunt uitvoeren, kun je ook snel alle dekkingen bekijken en vergelijken.
Hoe vergelijk je een autoverzekering online?
In een paar stappen kan je jouw autoverzekering online vergelijken. We hebben dat proces zo makkelijk mogelijk gemaakt. Geen rompslomp en geen onnodige vragen. Dit is wat we je vragen om je autoverzekering te berekenen:
- Gegevens van de auto. We gaan je vragen de gegevens van je auto in te vullen. Denk maar aan het type auto, bouwmaand- en bouwjaar, soort brandstof en andere specifieke vragen over je wagen. Hier kies je ook voor je favoriete merk te verzekeren.
- Gewenste dekkingen voor de auto. Je kunt zelf kiezen welke formule van autoverzekering het best bij je past. Heb je een nieuwe wagen gekocht, dan is het misschien interessant om een full of mini omnium te overwegen. Heb je een oudere tweedehands wagen, dan is een BA verzekering misschien meer jouw stijl. Speel gerust met je opties om te kijken wat het best bij je past.
- Profiel van de bestuurder. Wie zit er daar achter het stuur? Een auto rijdt (nog) niet zelf, dus wie jij bent als bestuurder is een belangrijke factor om je premie te berekenen. We vragen je onder andere naar je geboortedatum, uitgiftedatum van je rijbewijs en schadevrije jaren.
Als je alles hebt ingevuld, geven wij jij een offerteoverzicht met de premies van verschillende autoverzekeraars. Simpel!
Wat heb ik nodig om mijn autoverzekering te vergelijken?
Heb je er zin in? Verlies geen tijd en neem deze documenten alvast bij de hand, je hebt ze nodig om de je autoverzekering te berekenen en te vergelijken.
- Rijbewijs. Het spreekt voor zich dat je een rijbewijs nodig hebt voor je een autoverzekering op jouw naam kunt afsluiten. Anders heb je toch niet zo heel veel aan een auto. Hoe lang je al een rijbewijs hebt, kan ook een rol spelen in je premie.
- Inschrijvingsbewijs. Het inschrijvingsbewijs, of kenteken bewijs, is een document dat aangeeft dat je voertuig is ingeschreven bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen). Hierop vind je onder andere het chassisnummer van de wagen, de datum van eerste ingebruikname, het type voertuig en het kenteken.
- Aantal kilometers per jaar. Hoeveel kilometers je aflegt, heeft een invloed op je premie. We verwachten niet dat je tot op de centimeter juist weet hoeveel je rijdt, maar je kan wel een goede inschatting maken. Neem het aantal kilometers dat je rijdt van huis naar je werk en doe die dan maal 365. Rijd je in weekends vaak heel ver, of ga je vaak met de auto op reis, reken dan wat extra bij.
- Aantal schadevrij jaren. Elk jaar dat je rijdt, wordt je schade bijgehouden. We vragen naar je schadeverleden tot en met 5 jaar geleden. Je kan een attest opvragen bij je autoverzekeraar of via de website van carattest.be. Hoe minder schade in je verleden, hoe voordeliger je premie.
Alles bijeen gesprokkeld? Perfect, want nu kun je in slechts enkele minuten de premie voor jouw autoverzekering berekenen.